Головна » 2014 » Лютий » 26 » День відкритих дверей
12:45
День відкритих дверей

     
12
            25.02.2014 року в Дозвільному центрі м. Знам’янка проведено «День відкритих дверей» провідним інспектором Знам’янського МРВ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

            С. Громко ознайомив присутніх з порядком отримання документів дозвільного характеру у сфері пожежної та техногенної безпеки та законодавчими змінами. Сергій Анатолійович наголосив: «У відповідності до вимог ст.20 Кодексу цивільного захисту України, який вступив в дію з 01.07.2013 року, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах різних форм власності покладається на власників та керівників таких суб’єктів господарювання.

         Згідно з вимогами Правил пожежної безпеки в Україні п. 2.8 початок роботи новоствореного підприємства,  введення в експлуатацію нових, реконструйованих виробничих об’єктів,   оренда   будь-яких   приміщень  без  дозволу  органів державного пожежного нагляду забороняється. Початок роботи підприємства без відповідного дозвільного документа тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від двадцяти  до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 164 та ст. 175-2 КУпАП).

Документом, який регламентує порядок реєстрації документів дозвільного характеру є Постанова Кабінету Міністрів України від 5 червня 2013 року № 440 «Про затвердження Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки», яка набрала чинності з 01.07.2013 року. Відповідно постанови єдиним документом дозвільного характеру є декларація. Будь-які дозвільні документи зареєстровані до 01 липня                 2013 року залишаються чинними.

Декларація не подається:

-                            у разі використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду;

-                            орендарем об’єкта нерухомості (особою, яка використовує об’єкт нерухомості за цивільно-правовим договором, що не передбачає перехід права власності на такий об’єкт) за умови, що декларацію на об’єкт нерухомості зареєстровано його власником.

Для реєстрації декларації суб’єкту господарювання необхідно заповнити бланк декларації та подати її у двох примірниках до державного адміністратора чи територіального органу ДСНС, або надіслати її рекомендованим листом. У разі надсилання декларації рекомендованим листом підпис фізичної особи - підприємця засвідчується печаткою такої фізичної особи, а у разі відсутності печатки - декларація засвідчується нотаріусом. Для успішної реєстрації документу, суб’єкту підприємницької діяльності необхідно усунути протипожежні недоліки в повному обсязі, а у разі якщо об’єкт відноситься до високого ступеню ризику додатково надати позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення».

Категорія: До уваги мешканців | Переглядів: 646 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Привітання [1]
До уваги мешканців [3]
Новини законодавства [1]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0